En person, der ikke er i gæld værdsætter telefon ringer, fordi en person uden overskydende gæld ikke er bange for kreditorer. En person uden overskydende gæld går til postkassen med almen utilpashed, og føles ikke maven clenching frygt når en håndfuld regninger vises. En person uden en masse gæld kan nyde shopping, kan håndtere det uventede og sover bedre at kende, de har deres ænder i træk. Liv uden gæld er vanskeligt at forestille sig eller administrere for mange mennesker, men et par enkle trin kan få nogen på vej til at blive gældfri.
Det første skridt i retning af faldende gæld er at stoppe med at skabe gæld. Mennesker, der samle en masse gæld ofte komme ind i en tankegang om bruge morgendagens penge, men det efterlader kun i dag føle sig klemt. Undersøge udgifter vaner og være opmærksom på hvilke elementer er nødvendige for i dag, og hvilke elementer er ikke. At komme ud af gamle gæld er nemmere at styre, hvis en person ikke er aktivt at skabe ny gæld.
Det næste skridt til at komme ud af gælden er at organisere alle regninger og udestående saldi skyldige. Når en person, der organiserer deres regninger og har et fast greb om hvad de skylder, kan de træffe bedre beslutninger om, hvor deres penge går. Penge brugt på sent gebyrer, overtræk gebyrer, eller over balance gebyrer er også penge givet væk forgæves. En person, der aktivt forsøger at komme ud af gæld vil gøre så meget mere effektivt, hvis de betaler deres regninger til tiden. Til aide i forbindelse med organisation, kan en person købe specielle mapper eller oprette et arkiveringssystem for at holde styr og organisere regninger. Et skrivebord kalender markeret med bill grund datoer vil hjælpe med at sikre en person forpligtet til at komme ud af gælden ikke gå glip af en betaling og tjene ekstra gebyrer eller akkumulerede renter.
Det tredje skridt mod at komme ud af gælden er at øge månedlige betalinger. Betale mere end det minimum betaling gælder flere penge mod balance og omkostninger en individuel mindre interesse i det lange løb. Tilføje endnu fem ekstra dollars pr. betaling kan reducere antallet af betalinger, der foretages af et lån eller kreditkort. At reducere antallet af betalinger nedsætter mængden en person betaler i renter og gebyrer.
Yderligere gæld managementstrategier omfatter søger hjælp fra en gæld konsolidering agentur, refinansiering eller ansøger om et lån. Når en person har flere højt forrentede lån, høje renter regninger eller højere renter kreditkort, vil de betale flere penge til de ting, de købte end disse ting var faktisk værd. Høje renter bremse bule i princippet skyldte, og kan føje år til tilbagebetaling. Nogle gange, et lån kan opnås på en rimelig rentesats, og kan anvendes til anden gæld. Dette reducerer mængden af månedlige betalinger, og nedsætter dollars hver måned tilbragte forgæves på interesse.
At komme ud af gælden kan være en liv mål, eller det kan være et mål, opnåede dagligt gennem små skridt. Gæld kan være overskueligt, men en person skal hands-on om deres finansielle sundhed. En hands-on, uddannet tilgang reducerer forvirring og øger den hastighed, hvormed gælden svinder og besparelser øge.